• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Granité van tomaten met pastis

Granité van tomaten met pastis
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Ingrediënten:

Goed rijpe tomaten: 1 kg
Tomatenconcentraat: 1 koffielepel
Olijfolie: 1 eetlepel
Citroensap: 1 eetlepel
Look: 1/2 teentje
Suiker: 1 afgeplatte koffielepel
Tabasco: een paar druppels
Pastis: 1 koffielepel
Peper en zout

Bereiding

Spoel en ontpit de tomaten en snij ze in stukken.

Doe ze in de mixer, samen met de olie, het citroensap, het tomatenconcentraat, de suiker, de gepelde en geperste look, de tabasco, de pastis, de peper en het zout. Mix alles snel door elkaar, proef en breng zo nodig op smaak.

Giet het mengsel in één of twee grote schotels, maximum 3 cm hoog. Zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast.

Krab de schilfertjes die zich hebben gevormd aan de rand, weg met een vork. Zet de schotel opnieuw in de koelkast, en herhaal deze operatie drie keer.
Giet de granité in gekoelde glazen. Serveer ze gegarneerd met takjes selderij of met een paar takjes bieslook.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 23/09/2014
Origineel artikel geschreven door op 10/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier De zomer duurt voort in ons bord!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Ijsjes, sorbets, g...

Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie