• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Goudbrasem op basis van een rode saus uit de Reunion

Goudbrasem op basis van een rode saus uit de Reunion
Voor:
4 perso(o)n(en)
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

600 gr goudfbrasemfilet
5 tomaten
2 uien
2 teentjes look
1 spaanse peper
4 cm gember
1/2 bosje bieslook
2 koffielepels olijfolie
zout
peper

Bereiding van Goudbrasem op basis van een rode saus uit de Reunion

Snij de goudbrasem in 4 gelijke porties. Bewaar fris. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in kubusjes. Schil en versnipper de uien, de teentjes look en de spaanse peper. Doe hetzelfde met de gember. Was en droog de bieslook en hak de takjes klein.

Verwarm 1 koffielepeltje olie in een kookpot. Gooi de uien en de spaanse peper erbij gedurende 5 minuten. Voeg de tomaten en de look toe. Voeg zout toe. Laat 30 minuten koken en roer regelmatig. Op het einde van de kooktijd voeg je de gember toe. Verwarm een braadpan met antiaanbaklaag met daarin 1 koffielepeltje olijfolie. Doe daar de goudbrasemfilets bij. Zout toevoegen en naargelang hun dikte 2 à 3 minuten laten bakken aan iedere zijde. 

Doe in elk bord wat van de rode saus, en leg de stukken goudbrasem erin. Werk af met de fijngesneden bieslook.

Artikel gepubliceerd door op 01/03/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Recepten met een gekruid kantje

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming