• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Glaasjes met zalm

Glaasjes met zalm
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

250 g filet van zalm
sojasaus
4 sneetjes gerookte zalm
1 citroen
1/2 bosje bieslook
1 potje kwark van 20 % VG
1 potje zalmeitjes
zout
versgemalen peper

Bereiding van glaasjes met zalm



Verwijder alle graten uit de zalm en snij de vis in heel kleine stukken.
Doe ze in een diep bord. Besprenkel met sojasaus en zet 30 minuten in de koelkast.
Snij de gerookte zalm in dunne reepjes en laat ze 30 minuten marineren met het sap van de citroen.
Hou vier 4 twijgjes bieslook apart en versnipper de rest. Meng het bieslook onder de kwark en breng op smaak met zout en peper.
Leg in elk glas een laag zalm met sojasaus, daarna een laag kwark met bieslook en een laag gerookte zalm.
Werk af met kwark en de zalmeitjes. Steek er een takje bieslook in.
Dien goed gekoeld op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 14/02/2012
Origineel artikel geschreven door op 09/03/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Zet uw beste koksmuts op bij Sint-Valentijn !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Index ArchiefAlfabetische indexIndex van de receptenIndex van meest gezochte artikels
De diensten