• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Gevulde tomaten en uien

Gevulde tomaten en uien
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 middelgrote tomaten
4 grote uien
1 bosje platte peterselie
1 eetlepel olijfolie
4 potjes verse Gervais
paneermeel
zout
versgemalen peper
,

Bereiding van gevulde tomaten en uien



Was de tomaten en droog ze.
Snij het hoedje af, haal de tomaten uit met een lepeltje en zet ze ondersteboven op een rooster om ze te laten uitlekken.

Pel de uien, snij er een hoedje af, haal ze uit met een meloenlepeltje en leg het vruchtvlees opzij.

Pocheer de uitgehaalde uien 5 minuten in licht gezouten kokend water.
Zet ze naast de tomaten en laat uitlekken.

Verwarm de oven op 180°C.

Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en versnipper die.

Vet een braadpan heel lichtjes in en stoof het vruchtvlees van de uien 5 minuten al roerend.
Doe het in een kom. Doe er de verse kaasjes en de peterselie bij. Meng tot de bereiding mooi homogeen is en breng op smaak met zout en peper.

Vul de tomaten en de uien op. Bestrooi met paneermeel en leg er de hoedjes op. Vet die lichtjes in met een kwastje.

Zet de opgevulde groenten in een ovenschotel en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 20/10/2014
Origineel artikel geschreven door op 09/11/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Het is zomer: leve de tomaten !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming