• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Gevulde paprika's

Gevulde paprika's
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 mooie paprika's
400 g restjes vlees (gebraad, stoofvlees, kip, enz.)
4 witte uien
4 teentjes look
1/2 bosje peterselie
1 mespunt saffraan
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van gevulde paprika's

Was de paprika's. Snij het hoedje eraf op een hoogte van 1 cm.
Haal er met een lepeltje de zaadjes en zaadlijsten uit.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Hak de vleesresten klein. Pel de ui en de look en hak ze fijn. Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Doe alle gehakte waren in een kom. Strooi er zout, peper en saffraan over. Doe er dan de eieren bij en roer stevig tot u een mooie homogene massa krijgt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verdeel dit vulsel over de paprika's. Leg er het hoedje weer op.
Vet een ovenschotel in met een kwastje, zet er de paprika's in en zet de schotel 40 minuten in de oven.

Artikel gepubliceerd door op 04/08/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Paprika's in alle kleuren

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming