• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Gevulde citroen met tonijn

Gevulde citroen met tonijn
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 citroenen
2 takjes selder
3 takjes peterselie
2 teentjes look
1 blik tonijn
1 koffielepel kappertjes
1 soeplepel olijfolie
1 koffielepel mosterd
1/2 koffielepel wijnazijn
1 soeplepel paprika
zout, peper

Bereiding van gevulde citroen met tonijn

Snij een hoedje uit de citroenen. Maak ze leeg met een pompelmoesmesje. Pers het vruchtvlees uit en bewaar het sap.

Was de peterselie en selder en snij fijn. Schil en verpletter de look.

Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel hem. Meng onder de look en de kappertjes.

In een kom verzamel je de olijfolie, de mosterd, de azijn en het bewaarde citroensap. Goed kloppen en in de tonijnmengeling doen. Goed roeren.

Vul de citroenen met de bereiding en bestrooi met paprika. Zet de hoedjes er weer op.

Goed koel serveren.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/04/2014
Origineel artikel geschreven door op 28/02/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Heerlijke gerechten met tonijn !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming