• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Gestoomde aubergine met gembersaus

Gestoomde aubergine met gembersaus
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 kleine aubergines
2 grote teentjes knoflook
5 cm gember
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ciderazijn
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel suiker

Bereiding van de gestoomde aubergine met gembersaus

Was de aubergines en droog ze. Snij ze in de lengte doormidden. Prik er met de punt van de mes hier en daar 1 cm diep in.
Stoom ze gaar in ongeveer 30 minuten.

Maak intussen de saus klaar.
Pel de knoflook en de gember en hak beide fijn.
Verhit de olijfolie in een steelpannetje en stoof de kruiden al roerend net 1 minuut. Zet het vuur lager en giet de ciderazijn erbij, samen met de sojasaus en de suiker. Roer en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de suiker volledig is opgelost.

Giet de saus op elke auberginehelft en dien meteen op.

 

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/05/2016
Origineel artikel geschreven door op 24/08/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Aubergine, hoe maken we dat klaar?

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming