• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Gestoofde waterkers

Gestoofde waterkers
Voor:
3 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
5 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 bosjes waterkers
30 g boter of zonnebloemmargarine
zout
versgemalen peper

Bereiding gestoofde waterkers

Snij met één haal van een mes de onderkant van elk bosje waterkers af. Zo krijgt u het gros van de stelen weg.

Was de rest grondig in ruim water, zwier droog en laat verder uitlekken op een schone handdoek.

Verhit de boter of de margarine op matig vuur in een kookpot. Doe de waterkers erbij en roer tot hij slinkt en de blaadjes gaar zijn.

Kruid met zout en peper. Stoof verder zonder deksel op een zacht vuurtje tot het meeste kookvocht verdampt is.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/04/2016
Origineel artikel geschreven door op 18/10/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Tuinkers om op te kikkeren

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming