• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    7 mening
  • Commentaren (0)

Gestoofde venkel met sjalotten en tijm

 Gestoofde venkel met sjalotten en tijm
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

8 kleine venkelknollen
2 sjalotten
1 soeplepel olijfolie
1 takje tijm
Zout, peper

Bereiding van Gestoofde venkel met sjalotten en tijm



Was de venkelknollen.

Maak de sjalotten schoon en hak ze fijn.

Warm de olie in een pan en laat de sjalotten aanbakken tot ze goudgeel zijn. Voeg een beetje water toe en ook een beetje zout.

Leg de venkelknollen op het bedje van sjalotten, bestrooi ze met tijm (maal hem fijn tussen uw vingers) en voeg peper toe.

Dek de pan af en laat hem op een zacht vuurtje staan. Roer en toe tot de knollen zacht zijn (ongeveer 15 à 20 minuten).

Dien op in de pan.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 04/05/2016
Origineel artikel geschreven door op 06/10/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Innoveer en kook met venkel !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming