• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Gepocheerde kreeft met fijne groentjes

Gepocheerde kreeft met fijne groentjes
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
45 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

2 jonge wortelen
3 jonge raapjes
2 handen prinsessenbonen
200 g diepgevroren erwten
2 glazen witte wijn
10 korrels zwarte peper
1 kreeft van 600 g
2 lente-uitjes
1 potje Griekse yoghurt
1 onbehandelde citroen
piment d'Espelette (Baskische peper)zout
versgemalen peper

Bereiding van de gepocheerde kreeft en fijne groentjes

Schil of schraap de wortelen en de raapjes en was ze. Was de boontjes en top ze. Snij alle groenten in kleine dobbelsteentjes tot een brunoise.

Breng een pot water aan de kook, zet een kom water met ijsblokjes klaar.
Kook alle groenten 4 minuten in het ziedende water, giet af en doe ze in de kom met ijsblokjes. Giet opnieuw af, doe alle groenten in een kom en zet die opzij.

Giet 3 liter water in een grote pot en doe er de wijn bij. Doe de peperkorrels erbij en breng aan de kook. Doe de kreeft in het water, leg het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten garen.
Haal de kreeft uit de pot, laat heel even afkoelen en haal de kreeft uit de schaal. Verwijder de zwarte darmen. Haal het gruis uit de kop en hou het koraal apart.

Snij de schaal van de kop en de staart in de lengte doormidden, was ze en dep ze droog.
Snij het vlees in stukken.

Maak de lente-uitjes schoon, was en versnipper ze en doe alles in een kom. Doe er het koraal van de kreeft bij, samen met de yoghurt, het sap van de citroen, wat geraspte citroenschil en 1 mespunt piment d'Espelette. Proef en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Giet deze saus in de kom bij de groenten. Roer voorzichtig en verdeel de saus over de gehalveerde schaal van de kop en de staart.
Leg ze in een schaal en zet koel weg tot net voor het opdienen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/07/2016
Origineel artikel geschreven door op 15/12/2009

Bronnen: Recept van Alain Ducasse uit "Nature simple sain et bon"

Dit recept maakt deel uit van het dossier Schelpen en schaaldieren op het feest!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie