Gemengde salade van peer en ganzenlever

Gemengde salade van peer en ganzenlever
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:
<300 gr gemengde salade
3 peren
1 citroen
100 gr ganzenlever mi-cuit
1 koffielepel sterke mosterd
1 soeplepel balsamico-azijn
2 soeplepels olijfolie
kervel
zout, peper

Bereiding van gemengde salade van peer en ganzenlever

Was de gemengde salade en slinger deze droog.

Schil de peren. Snij ze in twee en haal het klokhuis weg. Snij elke helft in kleine schijfjes en besproei ze met citroensap.

Snij de ganzenlever in fijne plakjes.

Bedek elk bord met een bed van gemengde salade. Leg de schijfjes peer en de plakjes ganzenlever er afwisselend op.

Meng in een kom de mosterd, de balsamico-azijn en de olijfolie. Goed kloppen. Doe een lepel van deze saus op elk bord.

Bestrooi met enkele korreltjes zout. Paar draaitjes aan de pepermolen. En afwerken met een beetje kervel.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/12/2014
Origineel artikel geschreven door op 25/11/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Kook eens met peren !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Avatar de tlissewegenartje
Gemengde salade van peer en ganzenlever
Door tlissewegenartje 15/12/14 - 12.46
Spijtig voor de mishandelde ganzen!!!!
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming