• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Gelaagde omelet met spinazie en tomaten

Gelaagde omelet met spinazie en tomaten
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen


1 pak diepgevroren bladspinazie van 250 g
1 blik tomaten in stukjes
1 koffielepel olijfolie
eieren
zout
peper

Bereiding


Doe de spinazie in licht gezouten kokend water en kook zonder deksel gaar in 10 tot 15 minuten. Laat uitlekken en afkoelen. Pers er al met uw handen zoveel mogelijk vocht uit. Hak fijn met een mes of mix.
Breek 4 van de eieren in een kom, breng op smaak met een beetje zout en peper en klop ze stevig los met een vork.
Doe de spinazie erbij en klop opnieuw tot alles goed vermengd is. Breng verder op smaak met zout en peper.
Laat de tomaten goed uitlekken. Breek de 4 andere eieren in een kom en klop ze los. Doe de tomaten erbij en klop stevig dooreen. Breng op smaak met zout en peper.
Vet met een kwastje een omeletpan in met de olie. Giet de helft van de eieren met de tomaten erin en bak een omelet. Doe de omelet in een schotel en hou die warm.
Bak op dezelfde manier een tweede omelet met de helft van de eieren met de spinazie en leg de omelet boven op de eerste.
Bak nog een omelet met tomaten en leg die boven op de vorige.
Bak tot slot nog een omelet met spinazie en leg die boven op de drie andere. Geef een goede draai aan de pepermolen en dien op.

Artikel gepubliceerd door op 17/03/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming