• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Gegrilde tonijn met courgettes en aubergines

Gegrilde tonijn met courgettes en aubergines
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

6 lange courgettes
2 aubergines
2 blokjes gevogeltebouillon
1 takje tijm
1 laurierblad
10 peperbolletjes
1 soeplepel olijfolie
2 mooie stukken tonijn
Zout, peper

Bereiding van gegrilde tonijn met courgettes en aubergines

Was de courgettes en aubergines (schil ze niet). Snij ze in twee in de lengte. Haal de zaadjes weg. Snij de courgettes in blokjes en de aubergines in stukjes.
Warm de gevogeltebouillon op met de tijm, de laurier en de peperbolletjes. Wanneer het kookt gooit u de courgettes erbij. Laat ze koken op een stevig vuur gedurende 10 minuten. Haal ze eruit met een grote lepel en leg ze op een schotel met keukenpapier. Kook tegelijkertijd de stukjes aubergine in de bouillon. Laat ze goed uitlekken. Terwijl u de groenten kookt, snijdt u de stukken tonijn in twee.

Laat ze 2 tot 4 minuten grillen langs iedere zijde naargelang hun dikte. Voeg zout en peper toe. Leg ze op een bord. Warm een braadpan op met 1 soeplepel olijfolie. Doe de aubergines erbij, laat goed koken en roer goed. Leg ze naast de stukken tonijn. Warm dan de courgettes op in de pan, voeg zout en peper toe. Geef een goede draai aan de pepermolen alvorens op te dienen.

Artikel gepubliceerd door op 04/06/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier De mediterraanse keuken

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming