• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Gegrilde aubergines

Gegrilde aubergines
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

3 tot 4 aubergines2 teentjes knoflook
2 tot 3 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
4 kruidnagels
4 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van de gegrilde aubergines

Was de aubergines, droog ze en snij ze in fijne repen.

Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Stroop de tijmblaadjes af en breek de laurierblaadjes.

Rooster of gril de aubergineplakken 2 tot 3 minuten aan weerskanten zonder vet. Bestrooi met zout en peper.

Leg ze in een schotel en strooi tussen elke laag een beetje tijm, knoflook, laurier en de kruidnagels.
Besprenkel met olijfolie en zorg dat alle plakjes wat krijgen. Druk met een lepel of met de handen aan tot de olie gelijkmatig verdeeld is.

Zet koel weg.
Maak de schotel als het kan de dag voordien klaar, dan kunnen alle aroma's zich mooi vermengen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 24/09/2013
Origineel artikel geschreven door op 24/08/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Aubergine: hoe bereid je ze?

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming