• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Geglaceerde wortelen

Geglaceerde wortelen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 bosjes wortelen
15 gram boter
1 mespunt suiker
Enkele takjes peterselie

Bereiding van geglaceerde wortelen



Schrob de wortelen met een stalen sponsje schoon onder stromend water en snij ze in schijfjes. Doe de wortelen in een braadpan en verdeel ze over de bodem. Giet er water bij tot ze net onder staan. Voeg een mespunt suiker toe en de in kleine nootjes verdeelde boter.
Doe het deksel op de pan en kook de wortelen in ongeveer 15 minuten beetgaar. Haal het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Schud af en toe.
Hak de peterselie fijn en strooi ze net voor het opdienen over de wortelen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 09/01/2012
Origineel artikel geschreven door op 09/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Wortelen voor een frisse look

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming