• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Gebraden konijn met venkel

Gebraden konijn met venkel
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 konijn
2 soeplepels olijfolie
20 cl witte wijn
3 koffielepels kalfsfond (poeder)
2 teentjes look
2 stukjes steranijs
1 takje rozemarijn
4 venkelknollen

Bereiding van Gebraden konijn met venkel



Versnij het konijn in stukken of vraag de slager om dat te doen.
Verhit de margarine en bak de stukken aan alle kanten aan. Haal ze uit de pot zodra ze mooi goudbruin zijn en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi het vet weg.
Doe de stukken konijn terug in de pot en giet de wijn erbij. Bestrooi met de fond. Voeg de gepelde knoflookteentjes toe, samen met de steranijs en de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pot en laat 35 minuten stoven op een matig vuur. Keer de stukken herhaaldelijk om.
Maak de venkel schoon en snij de knollen in vieren. Kook ze 15 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en doe ze ongeveer 15 minuten voor het einde van de baktijd bij het konijn.

Artikel gepubliceerd door op 06/10/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Innoveer en kook met venkel !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming