• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Gebakken staartvis met vijgen

Gebakken staartvis met vijgen
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

300 gram staartvis
1 eetlepel olijfolie
1 klein glas witte wijn
1 koffielepel visbouillon in poedervorm
4 verse vijgen
3 eetlepels rode wijn
1 koffielepel paprikapoeder
zout
peper

Bereiding van de gebakken staartvis met vijgen

Snij de staartvis in stukken.
Verhit de olie in een pan en bak de vis even aan tot hij lichtjes bruin is.
Haal de vis uit de pan en laat hem uitlekken op een vel keukenpapier. Giet de olie weg.

Los de visbouillon op in de witte wijn.
Deglaceer met dit mengsel de bakresten in de pan. Breng heel even aan de kook.

Leg de staartvis opnieuw in de pan en bestrooi met zout en peper. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje.

Snij de vijgen doormidden.

Verwarm de rode wijn in een kleine steelpan, leg de vijgen erin en laat ze 2 à 3 minuten pocheren.
Haal ze uit de pan en leg ze op een warme schotel.

Haal de staartvis uit de pan en leg ook die op de schotel. Bestrooi met paprikapoeder.

Doe het kookvocht van de vijgen bij dat van de staartvis en roer. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Laat nog heel even koken en giet de saus over de vis.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/09/2014
Origineel artikel geschreven door op 28/10/2008

Dit recept maakt deel uit van het dossier Verse vis uit de zee... Goed voor de lijn en uw gezondheid !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming