• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Gebakken eendenfilet (magret) met sjalot en sperziebonen in busseltjes

Gebakken eendenfilet (magret) met sjalot en sperziebonen in busseltjes
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Ingrediënten:

500 à 600 g sperziebonen of prinsessenbonen
2 eendenmagrets (eendenfilets)
3 sjalotten
een paar sprieten bieslook
1 glaasje madera
Fleur de sel
Peper

Bereiding van de gebakken eendenfilet (magret) met sjalot en sperziebonen

Snij het vel van de eendenfilets in met de punt van een scherp mes.

Schil de sjalotten en snijd ze in reepjes.
Ontdoe de sperziebonen of de prinsessenbonen van hun steeltjes en was ze.
Spoel de bieslook.

Breng water aan de kook in de stoomkoker. Leg de sperziebonen op het stoomrooster en stoom ze 8 à 10 min of iets langer naargelang u graag wat meer of minder beet hebt.
Haal ze uit de stoomkoker, laat ze wat afkoelen en bind ze vervolgens samen tot busseltjes met een sprietje bieslook. Hou ze warm opzij.

Verwarm een pan met antiaanbaklaag (zonder vet). Bak, zodra ze goed heet is, de eendenfilets op het vel aan en laat ze zo'n 5 à 6 min op een middelhoog vuur verder bakken. Draai ze vervolgens om en bak ze nog even lang of iets langer naargelang u ze liever rosé of doorbakken lust.
Leg de gebakken eendenfilets met het vel naar onder op een voorverwarmd bord. Strooi voorzichtig wat fleur de sel op de vleeskant.

Giet het vet uit de pan, maar wrijf ze niet uit. Doe de sjalotten erin en plaats ze terug op een middelgroot vuur en laat de sjalotjes al roerend zachtjes goudkleurig worden.
Deglaceerd de pan met een klein glas madera. Schraap met een houten spatel de bakresten los en laat een beetje inkoken.

Warm de busseltjes sperziebonen kort op in de stoom. Snijd de eendenfilets in fijne sneetjes en verwijder hierbij al het vet. Presenteer ze op een opdienschotel.
Voeg de vrijgekomen vleesjus in de pan toe, laat kort aan de kook komen en giet de saus over de gesneden eendenfilet.
Dresseer nog de busseltjes sperziebonen op de schotel en dien op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diététicienne op 04/05/2016
Origineel artikel geschreven door op 19/08/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier Heilzame en lekkere sjalot

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming