• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Gebakken aardappelen met kwark

Gebakken aardappelen met kwark
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

6 middelgrote aardappelen
1 teentje look
1 bosje bieslook
300 g kwark met 20% VG
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van gebakken aardappelen met kwark



Was de aardappelen grondig en kook ze in licht gezouten water.
Pel het lookteentje en hak het fijn. Versnipper het bieslook. Doe de kwark in een kom en voeg het look en het bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.

Pel de aardappelen en snij ze in dunne schijven.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen goudbruin.
Doe ze in een schotel en schep de kruidenkwark er mooi rond.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 14/01/2014
Origineel artikel geschreven door op 09/11/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier De onmisbare aardappel !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming