• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Gebakken aardappel met gedroogde tomaten

Gebakken aardappel met gedroogde tomaten
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
45 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 tot 6 grote aardappelen
10 tot 12 stukken gedroogde tomaat
8 teentjes look
1 takje tijm
zout, peper

Bereiding van gebakken aardappel met gedroogde tomaten

Was en borstel de aardappelen onder water. Droog ze goed en snij ze in grote stukken.

Verwarm de stukjes gedroogde tomaat zachtjes in een braadpan.
Voeg de niet-geschilde teentjes look toe, gewoon een beetje geplet met de palm van de hand. Roer eronder.

Doe de aardappelen in de braadpan met wat tijm. Voeg zout en peper toe. Bedek en laar op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 30 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren. Als de aardappelen vast beginnen worden voegt u wat water toe. Dikwijls roeren.

Probeer met een mespunt of de aardappelen genoeg gekookt zijn. Laat eventueel wat langer staan. Serveer op een bord.

Artikel gepubliceerd door op 15/10/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier De onmisbare aardappel !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming