• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Gazpacho van meloen met rauwe ham

Gazpacho van meloen met rauwe ham
Type:
voorgerechten 

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 kleine meloenen
2 takjes verse munt
1/2 glas witte wijn
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
1 snee rauwe ham van 2 mm
zout
peper

Zet 2 diepe borden in de diepvriezer en laat ze door en door koud worden. Snij de meloenen in tweeën en haal er de zaden uit. Haal de muntblaadjes van de takjes.
Steek met een lepel of een aardappelboor balletjes uit het vruchtvlees van een van de meloenen. Doe de balletjes in een kom en zet ze in de diepvriezer.
Haal al het vruchtvlees uit de andere meloen en haal ook de rest van het vruchtvlees uit de eerste meloen. Doe het in de keukenblender samen met de witte wijn, het piment d'Espelette en de muntblaadjes. Mix fijn tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat deze bereiding ongeveer een kwartier afkoelen in de diepvriezer.
Verwijder intussen de vetranden van de snee ham en snij ze in brede repen.
Giet de ijsgekoelde gazpacho in de koude diepe borden. Leg meloenballetjes in het midden. Schik de reepjes ham eromheen.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie