• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Fusilli, ham, broccoli en parmezaan

Fusilli, ham, broccoli en parmezaan
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 broccoli
200 gr fusilli
1 snee gerookt spek
2 sneden ontvette gerookte ham
1 teentje look
2 soeplepels olijfolie
2 mespuntjes Espelettepeper
30 gr verse parmezaan

Bereiding van Fusilli, ham, broccoli en parmezaan

Was de roosjes broccoli en doe ze erna in kokend water gedurende 5 minuten. Laat ze erna uitlekken met een vergiet.

Doe de pasta in kokend water zolang als aangegeven op de verpakking.

Terwijl snijdt u het spek en de ham in stukjes. Schil en plet ook het teentje look.

In een pan warmt u 2 soeplepels olijfolie op met de versnipperde look. Kook 2 minuten vooraleer u het spek toevoegt. Laat nog 5 minuten koken. Voeg de stukjes ham toe, roer goed en bewaar warm.

Laat de pasta uitlekken en doe in de pan. Goed roeren. Op smaak brengen met Espelettepeper.

Voeg dan broccoli toe, voorzichtig roeren en het geheel 2 à 3 minuten laten koken.

Met een fijn mesjes snijdt u dan de parmezaan en voeg het toe bij de pasta.

Opdienen in de pan of dresseren op een bord.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/02/2016
Origineel artikel geschreven door op 28/08/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Pasta: voor een complete maaltijd en een goed humeur

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie