• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Fondant van chocolade

Fondant van chocolade
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
20 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

500 gr zwarte bittere chocolade
500 gr boter
400 gr fijne suiker
9 eieren
50 gr bloem

Bereiding van fondant van chocolade

Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten 'au bain-marie' in een kookpot of in een slakom in de microgolfoven.

Laat de boter ook smelten en meng de twee daarna.

In een tas mengt u de suiker en de bloem en voeg er na de eieren toe. Goed kloppen zodat het deeg goed gebonden is.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Voeg de twee bereidingen bijeen en meng ze met een houten lepel tot een homogene massa. Doe dit in een cakevorm van 20 cm lang en 10 cm hoog.

Zet de vorm in een bain-marie en kook gedurende anderhalf uur.

Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Zet daarna in de koelkast gedurende 3 uur.

Haal de fondant uit de vorm en leg op een cakeschotel. Snij fijne sneden van een halve centimeter breedte. Leg elke snede op een bord en serveer met een crème anglaise of lichtjes geparfumeerd met kardemom.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/02/2013
Origineel artikel geschreven door op 19/12/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Chocolade op het feest

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming