• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Flensjes met tonijn en spinazie

Flensjes met tonijn en spinazie
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

6 pannenkoeken
1 pak diepvriesspinazie
1 sjalot
1 eetlepel olijfolie
1 blik tonijn in olie
1 citroen
zout, versgemalen peper

Bereiding van de pannenkoeken met tonijn en spinazie

Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.

Pel de sjalot en versnipper ze.

Verhit de olie in een bakpan en stoof de sjalot.
Doe er dan de spinazie bij en stoof al roerend gedurende 5 tot 6 minuten op een matig vuur.
Breng op smaak met zout en peper.

Laat de tonijn goed uitlekken, doe de vis op een bord en plet hem met een vork.

Leg wat spinazie in het midden van elke warme pannenkoek.
Leg de tonijn erop en besprenkel met wat citroensap.
Rol de pannenkoeken op en leg ze in een schotel.

Dien meteen op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2015
Origineel artikel geschreven door op 16/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Tonijn in blik: de vis die eruit springt!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie