• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Filets van zeepaling met bospaddenstoelen

Filets van zeepaling met bospaddenstoelen
Een menu dat bereid wordt op basis van seizoensproducten en dat bovendien evenwichtig is. Smakelijk!
Type:
hoofdgerechten 

De bereiding


Snij de zeepaling in filets van 8 tot 10 cm lengte. Maak de paddenstoelen schoon: hou ze heel even onder de kraan, maar laat ze zeker niet weken. Dep ze goed droog. Snipper enkele takjes bieslook fijn.
Kwast een koekenpan in met de olie, doe er de paddenstoelen in en bak ze 4 tot 5 minuten op een hoog vuur. Bestrooi ze achteraf met zout zodat ze hun vocht niet afgeven.
Draai het vuur lager. Leg de filets van de zeepaling op de paddenstoelen en strooi er een beetje zout over. Leg het deksel op de pan en laat de vis 5 minuten stoven.
Haal de filets en de paddenstoelen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een warme schotel.
Giet de wijn in de pan en draai het vuur hoger. Roer het aanbaksel los en laat het vocht tot de helft inkoken. Giet de room erbij en laat al roerend heel even doorkoken tot de saus goed gebonden is. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet de saus over de paddenstoelen. Bestrooi overvloedig met het versnipperde bieslook.

Artikel gepubliceerd door op 05/02/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming