• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Erwtjes met rauwe ham

Erwtjes met rauwe ham
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
45 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Erwtjes: 1,5 kg
Lente-uitjes: 1 bussel
Bruine champignons: 50 g
Rauwe ham: 200 g
Olijfolie: 1 eetlepel
Marjolein: 3 takjes
Kippenbouillon: 1 glas
Zout, peper

Bereiding van de erwtjes met rauwe ham

Dop de erwten.
Schil en was de lente-uitjes, hou de stengels opzij en bind ze samen.
Maak de bruine champignons schoon.
Snijd de rauwe ham in blokjes.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan. Doe de bruine champignons erbij en laat ze 5 minuten stoven.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en gooi de olie weg.
Doe de champignons opnieuw in de stoofpan samen met de gedopte erwten. Voeg de uien, de stengels en 2 of 3 takjes marjolein toe. Roer alles goed onder elkaar.
Overgiet met 1 glas kippenbouillon. Voeg geen zout toe, want dan wordt de schil van de erwtjes taai. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten stoven.

Voeg de blokjes ham toe en vermeng. Laat nog 5 minuten op een iets hoger vuur om het kookvocht in te koken.

Proef en breng zo nodig op smaak. Let op de rauwe ham bevat al heel wat zout. Schep het geheel op een dienbord en serveer.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diététicienne op 18/06/2013
Origineel artikel geschreven door op 18/06/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier Koken met erwten

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming