• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Erwtensoep met munt

Erwtensoep met munt

U kunt deze soep zowel warm als koud eten. Eet u ze koud, maak ze dan op voorhand klaar en stop ze minstens twee uur in de koelkast.

Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Diepvrieserwtjes: 350 g
Lightroom: 5 eetlepels
Munt: 1/2 bosje
Peper en zout

Bereiding van erwtensoep met munt 

Breng lichtjes gezouten water aan de kook en doe er de erwtjes in zonder ze te ontdooien. Gebruik echter niet te veel water: ongeveer hetzelfde volume als dat van de erwtjes. Kook de erwtjes ongeveer 15 minuten.
Verwijder de stengel van de muntblaadjes en hak de blaadjes fijn.
Giet de room in een pan en breng ze aan de kook. Voeg er vervolgens de fijngehakte muntblaadjes aan toe. Meng alles goed dooreen en haal de pan van het vuur. Laat de room indringen in de munt tot de erwtjes gekookt zijn.
Haal de erwtjes uit het water met een schuimspaan. Mix ze en doe er het kookvocht bij dat u nodig hebt om de gewenste, min of meer dikke textuur te krijgen. Voeg er de room met de munt aan toe.

Artikel gepubliceerd door op 10/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Breng de lente in je keuken !!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie