• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    11 mening
  • Commentaren (0)

Een lichte clafoutis van peren

Een lichte clafoutis van peren
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
45 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Peren: 4 stuks of meer als het kleine peertjes zijn
Eieren: 2
Halfvolle melk: 25 cl
Bloem: 40 g
Suiker: 20 g
Kaneel (in poeder): een mespuntje
Zout: 1 snufje

De bereiding van de lichte clafoutis van peren

Verwarm de oven voor op 180 °C (6).

Schil de peren, haal het klokhuis en de pitjes weg en snij ze in kwartjes. Leg de perenpartjes in een bakvorm.

Klop de eieren, de melk en de bloem in een kom. Voeg de kaneel toe en het snufje zout.

Giet het mengsel over de peren en zorg ervoor dat het goed verdeeld wordt over en tussen de perenpartjes.

Zet de bakvorm 35 minuten in de oven. U kunt dit dessert lauw of koud opdienen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014
Origineel artikel geschreven door op 06/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Clafoutis, meer dan flan met kersen!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie