• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    5 mening
  • Commentaren (0)

Deeg van rolbiscuit

Deeg van rolbiscuit
Type:
desserts 

Recept voor Deeg van rolbiscuit: Ingrediënten voor 500 g deeg van rolbiscuit (kerststronk van 6 tot 8 personen)


6 eieren
75 g bloem
150 g fijne suiker
10 g boter

Recept voor Deeg van rolbiscuit: bereiding


Verwarm de oven op 180°C.
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Doe drie volledige eieren en drie dooiers in een kom en drie eiwitten in een andere kom.
Zeef de bloem.
Klop de eieren en de dooiers schuimig.
Klop de drie andere eiwitten goed stijf op met de elektrische klopper (of met de hand) en doe er intussen geleidelijk aan de suiker bij.
Werk het eiwit met een spatel voorzichtig onder het schuimige eimengsel.
Strooi er dan beetje bij beetje de bloem bij en blijf de hele tijd voorzichtig draaien met de spatel.
Boter een vel bakpapier lichtjes in. Strooi er een beetje bloem over. Leg het vel op een ovenplaat.
Verdeel er het deeg gelijkmatig over met de spatel en maak het mooi glad.
Zet de plaat 8 tot 10 minuten in de oven en hou het deeg in de gaten. Haal de plaat meteen uit de oven zodra het begint bruin te zien en lekker ruikt.
Laat het vel bakpapier op het aanrecht glijden. Snij de randen weg zodat de biscuit mooi regelmatig is.
Maak een schone handdoek lichtjes nat en spreid ze uit naast het bakpapier. Keer het bakpapier om op de handdoek en maak het papier los.
Rol de handdoek aan de rand van de biscuit op en rol het deeg zo verder op. Druk goed aan.
Leg 1 uur in de koelkast. Rol de biscuit dan open en leg de garnituur erop.

Dit deeg is gemaakt zonder vetstoffen en is dus heel licht. De boter dient alleen maar om het bakpapier in te vetten. U kunt dit basisdeeg voorzien van een garnituur van jam, crème of mousse, al naargelang uw smaak en fantasie.

Artikel gepubliceerd door op 28/12/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

hartige-taarten-ge...

Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie