• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    3 mening
  • Commentaren (0)

Crumble van appel met kaneel

Crumble van appel met kaneel
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
60 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 grote appels
100 g fijne suiker
1 onbespoten sinaasappel
1 koffielepel kaneelpoeder
75 g boter
150 g bloem
2 eetlepels amandelpoeder
1 snuifje zout

Bereiding voor Crumble van appel met kaneel



Schil de appelen, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snij elke helft in dobbelsteentjes en doe die in een braadpot.
Verwarm de oven op 180°C.

Doe in de pot bij de appelen 25 g suiker, de geraspte schil van de sinaasappel en de kaneel. Laat 3 tot 4 minuten al roerend koken.

Snij de boter in stukjes en laat ze zacht worden. Meng ze in een kom met de bloem, het amandelpoeder en het zout. Wrijf dit mengsel snel tussen uw handpalmen tot het korrelig wordt.

Vet een taartvorm lichtjes in. Doe de appelen erin, verdeel ze gelijkmatig over de vorm en verdeel er dan de crumble over.
Zet 45 minuten in de oven. Dien lauwwarm op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2013
Origineel artikel geschreven door op 08/02/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier EEN PARFUM VAN KANEEL

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming