• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Crème brûlée met jasmijnsmaak

Crème brûlée met jasmijnsmaak
Type:
desserts 
Ingrediënten:

30 cl halfvolle melk
20 cl room met 8% vetgehalte
1 eetlepel losse jasmijnthee
5 eierdooiers
4 afgestreken eetlepels fijne suiker

Bereiding van crème brûlée met jasmijnsmaak

Verwarm de oven voor op 150 °C (gasstand 5). Giet de melk en de room in een steelpan (met deksel). Schep de jasmijnthee in een neteldoekje of in een thee-ei. Doe de thee in de steelpan en breng langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel begint te koken, leg het deksel erop en laat nog 5 minuten trekken.
Klop intussen de eierdooiers en de helft van de suiker op tot schuim. Haal het thee-ei uit de steelpan en giet het aftreksel heel voorzichtig in een dunne straal in de kom met de eieren. Blijf intussen continu kloppen.
Giet de crème over in een grote platte antiaanbakvorm (of in vier individuele antiaanbakschoteltjes). Zet de vorm of de schoteltjes in een grotere met water gevulde kom en zet die in de oven. Laat ongeveer 1 uur bakken (45 minuten voor de aparte schoteltjes).
Haal de crème uit de oven. Laat wat afkoelen en zet dan minstens 1 uur in de koelkast.
Strooi de rest van de suiker net voor het opdienen over de crème. Zet de vorm of de schoteltjes onder de grill om de suiker te laten karameliseren. Dat kan natuurlijk ook met de brander.

Artikel gepubliceerd door op 02/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Koken met thee

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie