• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)
Dossier Lentesalades

Coupes van kropsla, garnalen en fruit

Coupes van kropsla, garnalen en fruit
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 kropsla
16 roze garnalen
2 groene appelen
1 citroen
2 takjes selder
1 bosje bieslook
200 g kwark (20 % vetgehalte)
1 bakje frambozen
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding van coupes van kropsla, garnalen en fruit

Haal de bladeren van de kropsla, was ze en zwier ze droog. Gooi de harde buitenste bladeren weg. .Pel de garnalen.
Schil de appelen, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snij elke helft in dunne staafjes van 4 tot 5 cm lengte. Besprenkel ze met citroen.
Maak de seldertakken schoon en snij ze ook in staafjes. Was het bieslook, dep het droog en versnipper het.
Doe de kwark in een kop en klop hem stevig op tot hij begint te schuimen. Doe er de helft van het bieslook bij. Breng op smaak met zout en peper. Doe de helft in een kom, doe de selderstaafjes erbij en meng goed.
Neem vier coupes en verdeel er de kropsla over. Strooi er wat van het versnipperde bieslook over. Verdeel dan de selderkwark over de coupes. Doe de garnalen en de appelstaafjes erbij en besprenkel met een paar druppels citroen. Zet koel weg. Strooi er net voor het opdienen een paar korrels fleur de sel over en geef drie stevige draaien van de pepermolen. Eindig met de frambozen. Geef de rest van de kwark er apart bij.

Artikel gepubliceerd door op 11/05/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lentesalades

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming