• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Coulis van pruimen

Coulis van pruimen
Type:
desserts 

Ingrediënten

100 gram suiker
30 cl water
geraspte schil van 1 citroen
500 gram ontpitte pruimen

Bereiding

Breng het water samen met de suiker en de citroenschil aan de kook.
Doe de pruimen erbij.
Laat dit 2 tot 3 uur op een koele plaats marineren.
Mix de marinade tot een homogene coulis.
Vries de coulis in in lege en gewassen yoghurtpotjes of kwarkpotjes. Zo kunt hem gebruiken wanneer u wilt.
Zet de coulis anders in de koelkast als u hem vers wil eten en gebruik hem binnen drie dagen.
Gebruik de coulis bij kwark, dessertrijst, vanille-ijs enz. Hij geeft er een frisse smaak aan.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009
Origineel artikel geschreven door op 18/11/2008

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming