• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Compote van pompoen met sjalotjes

Compote van pompoen met sjalotjes
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1,5 kg pompoen
3 teentjes look
4 sjalotjes
1 grote ui
1 eetlepel olijfolie
½ bosje platte peterselie
2 eetlepels pompoenpitten
zout
versgemalen peper

Bereiding van compote van pompoen met sjalotjes

Schil de pompoen, haal de zaadjes er zorgvuldig uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel en versnipper de look, de sjalotjes en de ui.

Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de look, de sjalotjes en de ui 3 tot 4 minuten al roerend. Zet het vuur dan hoger en laat ze goudbruin worden. Doe er dan pas de pompoen bij. Bestrooi met een beetje zout en stoof 15 tot 20 minuten op een zacht vuur tot de pompoen door en door zacht is. Roer wel af en toe.
Proef aan het eind van de stooftijd en breng op smaak met zout en peper.

Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn. Rooster de pompoenpitten in een lichtjes ingevette pan met antiaanbaklaag.

Doe de compote in een kom. Werk af met de peterselie en de pompoenpitten.
Roer om en dien op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 05/11/2012
Origineel artikel geschreven door op 02/11/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier De pompoen is in het land

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming