• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Cocktailhapje (verrine) van erwtjes met rijst en dragon

Cocktailhapje (verrine) van erwtjes met rijst en dragon

Verrine klinkt even smakelijk als terrine. De twee woorden uit de Franse keuken verwijzen naar het recipiënt waarin het gerecht wordt opgediend: uit glas (verre) of aarde (terre). Het cocktailhapje is even luchtig als zijn opdienglas, de terrine heeft meestal een meer aards karakter.

Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
aperitieven voorgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

500 g erwtjes
4 à 5 takjes dragon
60 g basmatirijst of Thaise rijst
1 eetlepel olijfolie
2 kerstomaten

Bereiding van de 'verrines' van erwtjes met rijst en dragon

Dop de erwtjes.
Haal de dragonblaadjes van de takjes

Doe de erwten in een kookpan, zet ze onder met water en kook ze zonder zout gedurende 15 minuten.
Giet ze af en mix ze met de dragonblaadjes tot u een smeuïge puree krijgt. Voeg zout en peper toe.

Kook de rijst met zout in kokend water (volgens de aanwijzingen op de verpakking), giet af en koel af onder de kraan.
Doe de rijst in een slakom, voeg er een eetlepel olijfolie aan toe en meng het geheel goed los.

Schep in elk glas een laagje rijst, dan een laag erwtenpuree enzovoort.
Werk af met een half kerstomaatje.
Zet koud tot het opdienen.

Artikel gepubliceerd door op 18/06/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier Koken met erwten

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming