• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Clafoutis van perziken en frambozen

Clafoutis van perziken en frambozen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Ingrediënten:
Gele perziken: 6, Bloem: 40 g, Een klein beetje zout, Poedersuiker: 20 g, Eieren: 2, Halfvolle melk: 25 cl, Boter: 5 g, Frambozen: 1 bakje,

Warm de oven voor op 180°C (th 6).
Schil de perziken, haal de pit er uit om twee helften over te houden.
Meng de bloem met een beetje zout en de suiker in een kom.
Klop de eieren samen met de melk in een andere kom.
Giet het mengsel bij de bloem en klop tot het geheel homogeen is.
Beboter de taartvorm en leg de halve perziken er in. Overgieten met het mengsel en het geheel dertig minuten in de oven zetten.
Haal de taart uit de oven en versier ze met frambozen. Zet nog vijf minuten in de oven. Lauw of koud opdienen in de taartvorm.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 19/06/2015
Origineel artikel geschreven door op 07/04/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Clafoutis: niet alleen met kersen!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie