• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    6 mening
  • Commentaren (0)

Chiffonade van witloof met room (gestoofde salade)

Chiffonade van witloof met room (gestoofde salade)
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
40 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

8 tot 10 stronkjes witlof (al naargelang de grootte)

1 eetlepel olijfolie
1 citroen
3 eetlepels room
zout
peper

Bereiding van de chiffonnade van witloof met room

Maak het witloof schoon en snij het in dikke snippers.

Doe het in een braadpan samen met het citroensap, zout en peper.
Zet het deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje stoven.

Voeg de room toe. Zet het vuur hoger en laat het witloof heel even stevig doorkoken met het deksel op de pan.

Proef en breng eventueel verder op smaak.
Giet de bereiding over in een warme schotel en dien de Chiffonnade van witloof met room warm op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2016
Origineel artikel geschreven door op 25/11/2008

Dit recept maakt deel uit van het dossier Rauw, gebakken of gestoofd, wij vallen voor witloof!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming