• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Cannelloni met eekhoorntjesbrood

Cannelloni met eekhoorntjesbrood
Type:
hoofdgerechten 
Ingrediënten:

50 gr rauwe ham
400 gr eekhoorntjesbrood
400 gr hoorn des overvloeds
2 sjalotjes
1/2 bussel platte peterselie
40 gr brood
1 tas halfvolle melk
1 soeplepel olijfolie
10 cl witte wijn
1 soeplepel verse room
12 cannellonizout, peper

Bereiding van Cannelloni met eekhoorntjesbrood

Ontvet de rauwe ham en snij in kleine stukjes. Maak het eekhoorntjesbrood en de hoorn des overvloeds proper. Snij ze in kleine stukjes. Bewaar ervan 50 gr. Schil de sjalotjes. Was, droog en ontblader de peterselie. Versnipper de sjalotjes en de peterselie.

Snij het brood in stukjes en leg het in de melk. Warm 1 soeplepel olijfolie op in een pan. Doe de champignons erin en laat ze gedurende 5 min aanbakken. Laat ze dan uitlekken en giet de olie weg. Doe de champignons dan terug in de pan. Wring het brood uit en doe het erbij in de pan. Goed mengen.

Voeg de ham toe. Zout en peper erbij doen. Giet er ook de witte wijn bij. Laat zachtjes wegkoken op een goed vuurtje gedurende 2 à 3 minuten tot het een consistentie massa is. Voeg 1 soeplepel verse room en de peterselie toe. Goed mengen. Breng op smaak en haal van het vuur af.

Verwarm de oven voor op 180°C. Warm de bouillon op in een klein pannetje. Doe de bewaarde champignons erbij. Laat ze koken gedurende 10 min. Mix deze saus. Bewaar ze warm. Laat gezouten water koken in een pan. Doe de cannelloni erin. Laat gedurende 10 min koken.

Haal ze dan uit het water, koel ze af, en laat ze uitlekken. Vul ze met de saaus. Leg ze op een schotel. Doe er een beetje saus over en zet 5 minuten in de oven. Giet de rest van de saus erover bij het opdienen.

 

Artikel gepubliceerd door op 23/10/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier HEERLIJKE CHAMPIGNONS

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie