• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Brood met olijven

Brood met olijven
Type:
picknick 

Recept voor Brood met olijven: Ingrediënten voor 1 groot brood


400 g gegist deeg voor wit of volkorenbrood
4 eetlepels olijfolie
½ bosje peterselie
200 g zwarte ontpitte olijven
2 grote uien

Recept voor Brood met olijven: Bereiding


Maak het brooddeeg klaar en doe 2 eetlepels olijfolie bij de bloem. Kneed en laat 1.30u rijzen.
Was intussen de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn. Hak de olijven grof.
Pel de uien, snij ze in ringen en hak ze dan grof met een stevig mes.
Verwarm de overige 2 lepels olijfolie in een pan en stoof de uien 10 tot 15 minuten. Doe de peterselie en de olijven erbij, roer goed, haal de pan meteen van het vuur en laat afkoelen.
Druk na de eerste gisting alle lucht uit het deeg en druk het deeg dan plat op het aanrecht. Verdeel er het gestoofde mengsel over en vouw de randen van het deeg naar binnen tot het mengsel in het deeg zit.
Vorm van het deeg een langwerpig, ovaal brood.
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Leg er het gerezen brood op en laat het nog eens 30 minuten opkomen. Trek er dan met de punt van een mes of nog beter met een scheermesje tamelijk diepe voren in. Laat nog eens 15 tot 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven een tijdje van te voren op 240°C zodat hij warm is als het deeg een laatste keer gerezen is.
Doe dan wat water in de braadslee. Zet de plaat 15 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur tot 200°C. Laat nog eens 15 tot 20 minuten (al naargelang de dikte van uw brood) bakken. Controleer of uw brood gaar is door erop te kloppen. Het brood moet hol klinken.
Haal het brood uit de oven, leg het op een rooster en laat afkoelen

Artikel gepubliceerd door op 12/04/2010

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden