• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Brochettes van varkensvlees, uien en venkel

Brochettes van varkensvlees, uien en venkel
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen


4 limoenen
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes look
4 takjes rozemarijn
2 eetlepels venkelzaadjes
500 g varkensrug
3 rode uien
2 venkelknollen
1 bosje bieslook
zout
versgemalen peper

Bereiding


Pers de limoenen uit boven een kom. Doe de olie erbij, samen met de fijngehakte lookteentjes, de rozemarijnnaalden en de venkelzaadjes.
Verwijder zorgvuldig het vet van de varkensrug, snij het vlees in blokjes en leg ze in een kom. Roer nog even goed, dek de kom af met een vel huishoudfolie en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Pel de uien, maak de venkelknollen schoon en snij alles in vieren. Versnipper het bieslook.
Maak de spiesen klaar en steek er afwisselend een blokje varkensvlees, een stukje ui en een stukje venkel op. Gril ongeveer 10 minuten, draai halverwege de baktijd om en wrijf geregeld in met de marinade.
Leg de brochettes in de borden en bestrooi met het bieslook.

Artikel gepubliceerd door op 15/06/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie