• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Brochettes van lotte met kokos

Brochettes van lotte met kokos
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

600 gr lotte
5 cm gember
1 witte ui
1 koffielepel olijfolie
20 cl kokosmelk
1/4 bosje koriander
geraspte kokosnoot
peper en zout van de molen

Bereiding van Brochettes van lotte met kokos

 

Snij de lotte in stukken van ongeveer 3 cm. Bewaar ze koel. Schil en versnipper de gember en de ui.
Verwarm een braadpan of een wok met 1 koffielepel olijfolie en laat de ui 2 tot 3 minuten al roerend garen in de pan.  Voeg de gember en kokosmelk toe en laat koken gedurende enkele minuten terwijl u klopt.  

Doe deze marinade in een slaschaal en voeg de stukjes lotte toe. Bedek schaal en laat koel marinerenn gedurende 1 uur.

Terwijl wast, knipt en versnippert u de koriander. Steek de stukken lotte op de brochettes, en leg geraspte kokosnoot op een schotel. Grill de brochettes gedurende 5 minuten door ze om te draaien. Rol ze daarna in de kokoksnoot, bestrooi met fijn gesneden koriander en serveer.

Artikel gepubliceerd door op 24/01/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Kokosmelk, een straaltje zon op uw bord

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming