• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Brochettes van lamsvlees met gekonfijte citroen

Brochettes van lamsvlees met gekonfijte citroen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

g lamsschouder
, 3 limoenen
, 2 takjes tijm
, 2 eetlepels olijfolie
, 1 paprika
, 4 gekonfijte citroenen
, zout
, versgemalen peper

Bereiding van Brochettes van lamsvlees met gekonfijte citroen

Snij zorgvuldig al het vet van het lamsvlees en snij het in grote stukken. Doe alles in een kom.
Pers de limoenen uit en besprenkel er het lamsvlees mee. Doe de - verkruimelde - tijm erbij, een goede scheut olijfolie, zout en peper. Roer alles goed dooreen en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Zet de oven op grillstand.
Schil de paprika met een dunschiller, snij hem doormidden en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in schijven.
Snij de gekonfijte citroenen in partjes.
Maak de brochettes: prik er afwisselend een stuk vlees, een partje citroen en een schijfje paprika op. Leg de brochettes op een ovenrooster.
Schuif die een tiental minuten in de oven en plaats er een braadslee onder om het braadvocht op te vangen.

Artikel gepubliceerd door op 07/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Koken met citroen!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie