• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Brochettes van calamares gemarineerd met look

Brochettes van calamares gemarineerd met look
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

500 gr kleine calamares
1 rode paprike
1 gele paprika
1 groene paprika
3 trostomaten
voor de marinade:
4 soeplepels olijfolie
2 soeplepels vinaigrette
1 koffielepel Espelettepeper
4 teentjes look
Zout,peper

Bereiding van Brochettes van calamares gemarineerd met look

Maak de calamares goed zuiver.

Haal de pitjes en witte stukken uit de paprika en snij ze in vierkantjes van 6 op 6 cm.

Maak de marinade klaar : Meng de olie, vinaigrette, de peper en de niet geschilde teentjes look. Doe het op een bord en voeg de calamares en de stukken paprika erbij.

Was de tomaten, snij ze in sneden en doe ze er ook bij. Dan meng je voorzichtig met de handen. Wat zout en peper toevoegen. Bedek met aluminiumfolie. Leg in de koelkast gedurende 3 à 4 uur (of nog beter, de dag ervoor).

Maak dan de calamares en de groenten zuiver met een absorberend papier.

Maak de brochettes, maar wissel af met de kleuren.

Snel grillen gedurende 3 à 4 minuten. Regelmatig omdraaien.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/09/2016
Origineel artikel geschreven door op 25/07/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Op de barbecue: heerlijke brochettes uit de zee !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming