• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Brochette van fruit, met lichte crème catalane

Brochette van fruit, met lichte crème catalane
Type:
desserts 

Ingrediënten
Voor 4 personen

5 dl magere melk
1 vanillepeul
4 eierdooiers
20 gram suiker
schil van 1 sinaasappel
1 citroen
1/2 ananas
3 witte perziken
1 kleine meloen
400 gram aardbeien
1 bakje frambozen
15 gram griessuiker
2 takjes munt

Bereiding
Verwarm de melk. Open de vanillepeul in de lengte, schraap er met een mesje de zaadjes uit en doe die bij de melk. Haal de melk van het vuur zodra ze begint te koken. Laat 10 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 150 °C.
Doe de eierdooiers en de suiker in een kom. Meng goed. Giet de melk er voorzichtig en onder voortdurend kloppen bij. Rasp de schil van de sinaasappel en doe die erbij. Giet de bereiding in 6 kommetjes. Zet 30 minuten in de oven.

Haal de kommetjes uit de oven en laat ze afkoelen. Zet ze 10 minuten in de diepvriezer en laat de crème een beetje opstijven. aak intussen de brochettes met het fruit klaar: pers de citroen uit en giet het sap in een kom. Leg het fruit er systematisch in. Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de perziken en snij het vruchtvlees eveneens in kleine blokjes. Snij de meloen open en maak met een speciaal lepeltje balletjes uit het vruchtvlees. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snij ze in tweeën. Maak 12 brochettes klaar met afwisselend een stuk van de verschillende fruitsoorten. Eindig telkens met een framboos. Zet op elk bord een schoteltje met de crème catalane. Versier met wat munt. Leg er telkens 3 brochettes bij.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie