• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    6 mening
  • Commentaren (0)

Broccolisoep

Broccolisoep
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
25 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 stronken broccoli
1 ui
1 bosje bieslook
1 koffielepel olijfolie
50 cl gevogeltebouillon
2 sneden oud brood
nootmuskaat
zout
peper

Bereiding van broccolisoep



Was de broccoli, snij de roosjes van de stelen en snij de stelen in stukken. Pel de ui en versnipper hem. Was het bieslook, dep het goed droog en versnipper het ook.
Stoof de ui met een scheutje olijfolie goudbruin in een braadpot.
Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en doe er de broccoli bij. Laat alles 5 minuten op een matig vuur stoven.

Snij het brood in stukken.
Doe het aan het eind van de kooktijd in de soep.
Breng op smaak met zout en peper.

Mix de soep goed lang tot een smeuïge crème.
Laat de soep in de pot. Verwarm ze opnieuw, doe het bieslook erbij en vermeng. Rasp er tot slot wat nootmuskaat over.

De soep kan ook koud gegeten worden. Zet ze in dat geval minstens 2 uur in de koelkast tot ze door en door koud is.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/01/2013
Origineel artikel geschreven door op 09/10/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Het broccoliseizoen is begonnen!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie