• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Boterhammen met roquefort en selderij

Boterhammen met roquefort en selderij
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
picknick 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

120 g roquefort
1 à 2 eetlepels melk
3 takjes selderij
2 appelen
1 citroen
6 gepelde noten

Bereiding van de boterhammen met roquefort en selderij

Plet de roquefort goed met een vork en voeg er wat melk aan toe om hem zachter te maken, tot een crème.

Pluk de selderijtakken en hak ze fijn. Meng met de helft van de roquefort-crème.

Schil de appelen en snij ze in schijven. Besprenkel ze met citroen, zodat ze niet bruin worden.

Smeer de boterhammen in met wat roquefort-crème. Leg daarop een schijfje appel. Daarboven legt u de mengeling roquefort-crème/selderij.
Werk af met nog een schijfje appel en een gepelde noot.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 12/03/2014
Origineel artikel geschreven door op 15/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Boterhammen : recepten voor jong en oud !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming