• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Boeketje van peer en geitenkaas

Boeketje van peer en geitenkaas
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 grote peren
120 gr geitenkaas
1 soeplepel amandelen
1 soeplepel olijfolie
4 kleine houten prikkers
versgemalen peper

Bereiding van Boeketje van peer en geitenkaas

Verwarm uw oven voor op 180°C.

Schil de peren, snijd ze in twee en haal het klokhuis weg. Snij het vruchtvlees in sneden.

Snijd de kaas in kleine stukken.

Plet de amandelen fijn.

Leg de velletjes filodeeg klaar en bestrijk het met olijfolie.

Verdeel de sneetjes peer en stukjes kaas in het midden van de deegvelletjes. Voeg de geplette amandelen toe. Draai een keer goed aan de pepermolen.

Plooi de randjes van het deeg samen en vorm een boeketje. Prik er een tandenstoker in om het samen te houden.

De ovenplaat licht met olie bestrijken. Leg de boeketjes erop en zet in de oven gedurende 7 tot 10 minuten. Haal ze dan met een spatel uit de oven en leg op de schotel.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 03/10/2014
Origineel artikel geschreven door op 28/11/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Kook eens met peren !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

hartige-taarten-ge...

Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie