• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Biefstuk op zijn Texaans

Biefstuk op zijn Texaans
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten
4 personen

4 biefstukken
4 eetlepels worcestershiresaus
1 citroen
2 koffielepels gedroogde of diepgevroren look
2 eetlepels fijngemalen zwarte peper
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels chilipoeder
2 paprika's
2 eierdooiers
3 tot 4 eetlepels paneermeel
1 eetlepel olijfolie
2 appelen
6 eetlepels diepgevroren tomaten in blokjes
bieslook
zout
peper

Leg de biefstukken in een schotel. Giet de worcestershiresaus erover, samen met het sap van de uitgeperste citroen.
Meng in een kom de look met de zwarte peper, de cayennepeper, de oregano en het chilipoeder. Zet weg.
Was de paprika's en haal er de zaadjes en de zaadlijsten uit. Snij ze in dunne repen.
Meng in een diep bord de eierdooiers met het paneermeel. Haal de paprikarepen erdoor. Verhit de olie in een pan en leg de reepjes er mooi naast elkaar in. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur en draai af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
Schil intussen de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Ontdooi de tomaten in de microgolfoven. Meng ze onder de appelen en zet weg.
Haal de biefstukken uit de marinade en wrijf ze aan beide kanten in met het kruidenmengsel. Leg ze al naargelang de dikte 2 tot 3 minuten onder de grill, draai ze om en grill ze nog eens even lang.
Leg het vlees op een schotel. Leg er de reepjes paprika rond en het rauwe mengsel van tomaten en appelen. Versnipper het bieslook erbovenop. Dien op.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming