• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Beignets van appelschillen

Beignets van appelschillen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 mooie schillen van appelen (zo lang mogelijk)
1 eiwit
1 eetlepel maïszetmeel
, arachideolie voor het bakken
1 eetlepel suiker

Bereiding van Beignets van appelschillen



Klop het eiwit op tot het goed stijf is.
Doe de maïszetmeel in een kop, doe er 3 eetlepels water bij en roer los tot een mooi glad beslagje. Werk er dan voorzichtig het eiwit onder.
Verhit de frituurolie in een pan.
Rol elke appelschil op tot een buisje zonder te strak aan te halen. Haal die door het beslag en leg ze dan in de pan in de hete arachideolie. Bak goudbruin.
Haal de beignets voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Leg ze dan snel op een schotel, strooi er een beetje suiker over en dien meteen op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2012
Origineel artikel geschreven door op 25/01/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Breng vette dinsdag op uw bord !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming