• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Auberginetaart met mozzarella

Auberginetaart met mozzarella
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

500 g aubergines
1 eetlepel olijfolie

4 tomaten

1 bolletje mozzarella di Bufala

1 portie korstdeeg

2 eetlepels geraspte parmezaan

zout, versgemalen peper

Bereiding van auberginetaart met mozzarella



Was de aubergines en snij ze in schijven. Bestrijk ze met een kwastje lichtjes met olijfolie.

Grill of rooster ze 2 minuten aan weerskanten. 

Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in dobbelsteentjes. Snij ook de mozzarella in dobbelsteentjes.

Verwarm de oven op 200 °C.

Rol of spreid het deeg uit en bedek er de bodem van de taartvorm mee.

Bestrooi de bodem met de helft van de parmezaan.

Leg er dan afwisselend wat schijven aubergine, tomatenblokjes en mozzarella op. Bestrooi met een klein beetje zout en royaal peper. 
 Werk af met de rest van de parmezaan.

Zet 35 tot 40 minuten in de oven.

Artikel gepubliceerd door op 16/08/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Zet eens een gezouten taart op het menu !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming